I det här introduktionsavsnittet talar Maria Byquist och Hanna-Karin Grensman övergripande om vad hemberedskap är, vikten av att ha hemberedskap och vad man ska vara förberedd på, så att man kan vara en del av lösningen, snarare än en del av problemet.
Vi talar också om värdet av att kunna upprätthålla humör och normalitet under kriser eller störningar och varför barn ska inkluderas i arbetet, så att de både kan hantera oväntade situationer och vara mindre rädda.
I veckans matutmaning för beredskapsmat testar Hanna-Karin ”Drakens pyttsan i panna”. Samma som pytt-i-panna, fast på drakens sätt och därmed helt annorlunda. Och enbart gjord på matvaror som klarar sig minst 6 månader i rumstemperatur.
Dessutom tipsar Maria om produkt som du absolut inte vill vara utan i händelse av kris och hur man kan börja tänka kring kriser genom att utgå från vad som händer runt om kring oss, oavsett om det har drabbat oss personligen eller inte.
Var inte rädd, var förberedd!